Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

Učenici drugog razreda računalnih tehničara u strojarstvu posjetili poduzeće MA-COM d.o.o. Stolac

U ponedjeljak, 6. studenoga 2017. godine grupa učenika drugog razreda računalnih tehničara u strojarstvu su u pratnji profesora Zorana Bradarića posjetili poduzeće MA-COM d.o.o Stolac koje se nalazi u Gospodarsko-poslovnoj zoni  Hodovo desetak kilometara udaljenoj od Stoca.


Poduzeće MA-COM d.o.o. Stolac počelo je sa radom 2010. godine sa trendom naglog godišnjeg rasta i proširenja proizvodnih kapaciteta, tako da trenutno ima 35 uposlenika različitih stručnih profila i zanimanja. Bavi se proizvodnjom proizvoda od plastike koji se najčešće izvoze na zapadnoeuropsko tržište a manji dio se plasira u BiH.

Učenici su obišli cjelokupni proizvodni pogon, gdje su se upoznali sa načinom rada brojnih strojeva i opreme. Mogli su vidjeti postupak prerade polimernog materijala u automatiziranom stroju za brizganje, gdje se od polaznog materijala u granulama dobiju čašice za pripremu plombi za zube. Posebno ih se dojmila demonstracija rada CNC lasera (domaće proizvodnje) za obradu-rezanje pleksiglasa dimenzija do 3050x2050x25 mm.

Pema nastavom planu i programu, učenici drugog i trećeg razreda računalnih tehničara u strojarstvu stručnu praksu od sljedećeg ljeta moći će izvoditi i u poduzeću MA-COM d.o.o. Stolac.

U poduzeću su učenici susreli i nekoliko bivših učenika iz Srednje škole Stolac, gdje u ugodnom okruženju vješto i suvereno upravljaju, suvremenim industrijskim strojevima za proizvodnju.