Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

Projekt potpore socioekonomskoj stabilnosti - 35 poljoprivrednih proizvođača dobilo strojeve

Njemačka nevladina organizacija “Help” je u travnju prošle godine godine započela sa implementacijom regionalnog projekta “Potpora socioekonomskoj stabilnosti regije zapadni Balkan 2017.-2018.”, a danas su, nakon potpisanog ugovora poljoprivredni proizvođači preuzeli svoje strojeve.

 

Načelnik općine Stolac Stjepan Bošković ovom prilikom rekao je da se nada da će strojevi svima olakšati rad i bavljenje poljoprivredom, što će doprinijeti da se poljoprivredna proizvodnja u općini podigne na jednu veću razinu.

Naime, kako je bilo i najavljeno, u projektu se našlo mjesta za poljoprivredne proizvođače s sa područja općine Stolac a njih 35 danas je dobilo razne poljoprivredne strojeve (kosilice, freze, freze za traktor, trimere, leđne prskalice, agril pjenu, farmersku ogradu, crijeva za navodnjavanje.). Iznos individualne donacije određen je u protuvrijednosti 2000 eura.

Projekt se provodi  na području općina Stolac,  Kreševo, Travnik i Rogatica. Sa 50% sredstava ga kroz Pakt za stabilnost Jugoistočne Europe, financira Vlada Savezne Republike Njemačke, dok su ostatak sredstava osigurale općine partneri u projektu pa je i Općina Stolac osigurala je oko 50.000 KM (35%).