Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

Greška
  • [sigplus] Critical error: Image gallery folder Dom is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

"Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba" u Stocu otvorio svoja vrata prvim korisnicima

[sigplus] Critical error: Image gallery folder Dom is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Ustanova „Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba“ u Stocu jučer je svoja vrata otvorila svojim prvim korisnicima. Prvi korisnici, njih ukupno 34 stigli su u pratnji uposlenika Doma, liječnika Doma zdravlja Stolac i socijalnih radnika iz svih centara za socijalnu skrb HNŽ-a. 25 korisnika došlo je iz Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba „Bakovići“, dok je preostalih 9 korisnika iz Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba „Drin“ Fojnica.

„Premještanje i putovanje korisnika prošlo je u najboljem redu, svi su nakon dolaska u ranim večernjim satima smješteni u dvokrevetne i trokrevetne sobe. Uz smještaj ovih osoba u narednim danima točnije 10.06. očekujemo dolazak još nekoliko štićenika koji su na čekanju za smještaj u našoj županiji, a krajem mjeseca lipnja očekujemo i prvi dolazak korisnika iz Zavoda Pazarić“ izjavio je ravnatelj Doma gosp. Nikica Markić.

Podsjećamo da Dom za sada zapošljava oko 40 djelatnika. Pored tehničkog osoblja, korisnicima ove ustanove su na raspolaganju 4 medicinske sestre i 16 njegovatelja koji im pružaju usluge stalnog stanovanja i prehrane, medicinsku, socijalnu, psihološku i emocionalnu podršku. Za sada su sobe dvokrevetne i trokrevetne sa svim pratećim prostorijama. Dom raspolaže sa suvremeno opremljenom kuhinjom i vešerajem, a u dvorištu Doma uređen je park sa klupama koji korisnicima pruža mogućnost uživanja na svježem zraku.

„Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom“ je Javna ustanova koju je osnovala Vlada HNŽ-a i čiji je primarni cilj kako u samom nazivu stoji socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom kao i drugih osoba.

 

{slike}Dom{/slike}