Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

Najava: "Centar za mentalno zdravlje" Doma zdravlja Stolac će obilježiti Svjetski dan sindroma Down

21.ožujka se obilježava kao Svjetski dan osoba s Down sindromom. Down sindrom je genetski poremećaj prouzročen prisutnošću jednoga kromosoma viška, na 21.paru kromosoma, gdje se umjesto 2 nalaze 3 kromosoma. Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape.


Nošenjem šarenih čarapa pokazuje se podrška borbi osoba s Down sindromom da se integriraju u naše društvo.

Povodom Svjetskog dana Down sindroma "Centar za mentalno zdravlje" Doma zdravlja Stolac organizira dva događaja s ciljem integracije i upoznavanja javnosti s osobama s Down sindromom.

Dana 21.03.2017.godine u 12 sati biti će organizirano druženje djece s Down sindromom. Biti će to dan otvorenih vrata našeg CMZ-a. Svi zainteresirani mogu doći na druženje. Moći ćete dobiti puno korisnih informacija, saznati o poteškoćama s kojima se svakodnevno susreću, ali i postignutim uspjesima. Navečer u 20 sati u caffe clubu Corona, u suradnji sa Udrugom građana "Inicijativa", organiziramo prikazivanje filma "Lijepo mi je s tobom, znaš" autorice Eve Kraljević. Film je to o autoričinoj sestri Miji koja ima Down sindrom. Njezina mašta, humor i sposobnost da nađe radost u malim stvarima uče nas kako živjeti sa zahvalnošću.

I ne zaboravite. Simbol ovoga dana su šarene čarape.