Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

NAJAVA Stolačka tarča 19. i 20. svibnja

U Stocu će se 19. i 20. svibnja s početkom u 16:00 sati održati 3. po redu Stolačka tarča, jedini sajam s tematikom srednjeg vijeka u Bosni i Hercegovini. Pripreme za Stolačku tarču su u punom jeku. Stari grad Vidoški koji će biti poprište viteških borbi i predstava čisti se i priprema se prirodna pozornica za održavanje sajma.

 

Ovogodišnja Tarča imat će do sada najveći broj sudionika, njih više od 90, iz Stoca, Klisa, Koprivnice, Zagreba, Orahovice, Konjščine, Šibenika, Vrane, Paga, Knina, te Jesenica u Sloveniji.

Svoj bogati program i iskustvo na najbolji način će uprizoriti ovih 12 viteških grupa, najavili su organizatori.

Srednjovjekovna tamnica bit će smještena u obnovljenoj kuli na Starom gradu, te će posjetitelji moći vidjeti kako su izgledala "mučenja" i "tamničenja" sredinom 15. Stoljeća.

Iluzionisti Makovog teatra predstavit će svijet čarobnjaštva za najmlađe, dok će viteška grupa Aureusa Unicornisa održati radionicu mačevanja.

Sve će to biti upotpunjeno pucnjevima starih topova iznad stolačke doline. Tu je još i mnoštvo programa za sve uzraste, a u podnožju starog grada bit će otvoren i sajam starih zanata.

Program počinje u 16:00 u petak mimohodom viteških skupina iz centra Stoca do vrha Vidoškog grada gdje će se odvijati i glavnina događaja.

U subotu program isto tako kreće u 16:00 i traje do kasno u noć. Organizatori najavljuju zanimljiv i uzbudljiv program na Stolačkoj tarči, te se nadaju i lijepom vremenu. Nakon bitke za Hercegov grad i vatrene predstave, za mlade bit će pripremljen zabavni program uz dj-a na vrhu starog grada.