Drugo državno natjecanje iz vjeronauka pod nazivom „Vjeronaučna olimpijada 2019.“ održano je u Stocu, 30. travnja. Nakon svete mise, svi natjecatelji i mentori krenuli su u procesiji do Biskupijskog pastoralnog centra u Stocu. Svečani program priredili su školski zbor i zbor mladih, koji su glazbenim izvedbama pratili i službeni dio usmenog natjecanja.

Kratkim govorom okupljenima se obratio načelnik općine Stolac Stjepan Bošković. Također, svoje pozdrave i zahvalnost izrekao je i ravnatelj Zavoda za školstvo u Mostaru, Željko Ćorić te ravnateljica Osnovne škole Stolac, Zdravka Marijanović, koja je otvorila prostore škole i rado se odazvala pozivu na suradnju i organizaciju.

Nakon što je održan pismeni dio, pojedinačni i skupni, testove su preuzeli članovi povjerenstva za ispravljanje, a sami natjecatelji su s domaćinima otišli na ručak i razgledavanje grada Stoca i zidina uz stručno vodstvo profesora.

Objavljeni su službeni rezultati te su pozvani natjecatelji prvih pet ekipa osnovnih i srednjih škola na usmeno natjecanje koje se održalo javno.

Prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola osvojili su učenici Osnovne škole Fra Stipana Vrljića Sovići s mentoricom vjeroučiteljicom Ivanom Vlašić; drugo mjesto zauzeli su učenici Osnovne škole Fra Grge Martića Ozimica s vjeroučiteljicom Slavicom Antolović Trogrlić, a treći su bili učenici Osnovne škole Fra Lovro Karaula iz Livna s vjeroučiteljicom Ivanom Papić.

U kategoriji srednjih škola prvo mjesto osvojili su učenici gimnazije Katoličkog školskog centra Don Bosco iz Žepča s vjeroučiteljicom s. Mirjam Ramljak, drugi su bili učenici opće gimnazije Katoličkog školskog centra Sv. Franjo iz Tuzle s vjeroučiteljicom s. Irenom Bošnjak, a treće mjesto pripalo je učenicima Srednje škole Prozor s vjeroučiteljicom Željanom Jozić.

Nakon svečanog proglašenja pobjednika i objave rezultata, za uspješnu organizaciju i domaćinstvo ovoga natjecanja zahvalila je predsjednica Državnog povjerenstva s. Vlatka, a zajedničkim fotografiranjem i pjesmom završeno je drugo državno natjecanje Vjeronaučna olimpijada 2019.